Awaken anti stress tips

Hoe kunnen onze producten ondersteunen

Vandaag vertellen we je over de impact van stress op je lichaam en geest en delen we tips om in balans te blijven. We delen graag met jou hoe onze producten je hierbij kunnen ondersteunen. Veel van onze producten zijn zogeheten adaptogenen en zorgen voor de optimale balans tussen lichaam en geest. Onze paddenstoelen capsules zijn in die zin bijzondere ‘helpers’ in tijden van stress:

Chagaals ik mijn algemene gezondheid en immuunsysteem wil ondersteunen. Chaga heeft een ondersteunende werking. 

Lion’s Mane: als ik een boost wil in energie en creatieve helderheid in mijn brein, LM is YANG en heeft een activerende werking. 

Reishi: als ik meer balans wil ervaren tussen lichaam en geest. Reishi is YIN en heeft een rustgevende werking.

Stress
en de impact op lichaam & geest

De Impact van Stress op het Lichaam:
Stress activeert het sympathische zenuwstelsel, wat leidt tot de afgifte van stresshormonen zoals cortisol en adrenaline. Chronische stress kan het immuunsysteem verzwakken, waardoor het lichaam vatbaarder wordt voor ziekten zoals griep. Stress kan leiden tot slaapproblemen, wat op zijn beurt de stresscyclus versterkt.

De Impact van Stress op de Geest:
Langdurige stress is gekoppeld aan angststoornissen, depressie en andere mentale gezondheidsproblemen. Stress kan cognitieve functies zoals concentratie en geheugen negatief beïnvloeden. Emotionele uitputting, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen zijn veelvoorkomende gevolgen van stress. In een professionele context kan aanhoudende stress leiden tot burnout, met symptomen zoals emotionele uitputting en verminderde prestaties.

Awaken anti Stress tips

Maak een overzicht van alle activiteiten en verplichtingen. Een planning kan helpen om de controle te behouden.

Bepaal welke activiteiten en taken echt belangrijk zijn en focus daarop. Vermijd overbodige verplichtingen en concentreer je op wat echt waardevol is voor jou en je dierbaren.

Zorg goed voor jezelf. Neem tijd voor ontspanningslaap voldoende en eet gezond. Deze basiszorg helpt je stressniveau laag te houden. Neem bijvoorbeeld in de ochtend een kopje warme cacao ipv koffie om zo extra stress pieken te voorkomen.

Het is oké om soms nee te zeggen tegen uitnodigingen of extra verplichtingen. Bescherm je eigen grenzen en focus op wat voor jou haalbaar is.

Neem de tijd om te genieten van kleine geluksmomenten, zoals een kopje warme thee met Blauwe Lotus ter ontspanning, een wandeling in de frisse lucht of een goed boek. Dit kan helpen om te ontspannen.

Dingen gaan niet altijd zoals gepland, en dat is oké. Wees flexibel en pas je verwachtingen aan. Het belangrijkste is genieten van het moment en de mensen om je heen. Gebruik onze love spray om de kamers heerlijk te laten ruiken zodat iedereen zich helemaal ontspannen en welkom voelt.

Trakteer jezelf op iets leuks. Het kan zo simpel zijn als het kijken van je favoriete film, een warm bad nemen (trakteer jezelf op de heerlijke geur van bloemen in je bad met onze love blend) of een gezellige avond met vrienden plannen.

Slaap lekker!

Blauwe Lotus tinctuur

Slapen is essentieel voor het welzijn van het lichaam en de geest. Slaap is niet alleen belangrijk voor fysiek herstel, maar ook voor cognitieve functies, emotioneel welzijn en algemene gezondheid. Het wordt aanbevolen voor volwassenen om tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht te krijgen voor optimale gezondheidsvoordelen.

Hieronder een opsomming wat slapen voor je doet:
Herstel van het Lichaam • Herstel cognitieve Functies • Uitbalanceren van het Immuunsysteem • Balans Emotionele Gezondheid • Hormoonregulatie • Herstel van Zenuwstelsel • Algeheel Welzijn

Zodra je veel stress overdag ervaart en je sympathische systeem in de overdrive staat door de hormonen adrenaline en cortisol schiet goed slapen er al snel bij in. Neem voor het slapen een kop warme thee met onze Spirit Blend, of neem een halve pipet van de Blauwe lotus tinctuur. Beide werken diep op je ontspanning en stimuleren het sympathische systeem om tot diepere rust en herstel te komen. 

Leave a Comment