Daily Green Blend

alles over deze groene krachtpatser

Yes! De Lente is officieel begonnen, ik weet niet hoe het met jou zit maar “I just love Spring”. Het voelt ook alsof dit de échte start is van het nieuwe jaar: alles voelt fris en nieuw en nu kan ik past écht goed voelen wat ik zou willen doen dit jaar.

Het perfecte begin om iets meer groen toe te voegen aan je dagelijkse voeding. Dat doe je eenvoudig met onze Daily Green Blend boordevol Super Greens waar ik je in deze blog graag alles over vertel. Ik voeg een eetlepel of 1/2 toe aan mijn dagelijkse ochtend smoothy. Het kan zijn dat je wat moet wennen aan de grasachtige smaak, maar dan zeg ik: voeg een banaantje toe voor de zoetheid en je bent zo gewend. Lees snel verder wat deze krachtpatser voor je betekenen kan. 

Daily Green Blend is een mix van Chlorella, Spirulina, Tarwegras en Gerstegras.100% organic, natuurlijk en van premium kwaliteit, samen vormen ze de krachtigste mix van  superfoods die er maar zijn. 

Beschavingen zo ver terug als de Azteken hebben de algen Spirulina en Chlorella als voedsel gebruikt. Ook NASA gebruikt algen als voedingssupplement voor hun astronauten. Algen worden beschouwd als een verjonger van het lichaam en ze staan erom bekend dat ze het energieniveau verhogen.

Chlorella en spirulina zijn beide microalgen die worden gebruikt als voedingssupplementen vanwege hun hoge voedingswaarde. Ze groeien in zoetwateromgevingen zoals meren, rivieren en vijvers. Ze worden al eeuwenlang door verschillende culturen gebruikt als voedselbron vanwege de rijke voedingsstoffen die het bevat. Alhoewel ze erg op elkaar lijken zijn er wat verschillen:

Chlorella bevat veel chlorofyl, vezels, vitamines (zoals vitamine A, B-vitamines en vitamine C), mineralen (zoals ijzer, calcium en magnesium) en eiwitten. Het is vooral bekend om zijn hoge chlorofylgehalte.

Spirulina is rijk aan eiwitten, en het bevat alle essentiële aminozuren die het menselijk lichaam nodig heeft. Het bevat ook B-vitamines, vitamine E, mineralen (zoals ijzer en calcium) en antioxidanten.

Chlorella staat bekend om zijn vermogen om zware metalen en andere gifstoffen uit het lichaam te binden en te verwijderen. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijk ontgiftingsmiddel.

Hoewel spirulina ook enige detoxificatie-eigenschappen heeft vanwege het chlorofylgehalte, is chlorella over het algemeen sterker in het ontgiften van het lichaam.

Chlorella wordt vaak gebruikt als voedingssupplement voor algemene gezondheid, en vooral voor detoxificatie.

Spirulina wordt vaak gebruikt als voedingssupplement voor het verhogen van de eiwitinname, het ondersteunen van de immuniteit en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Tarwegras en gerstegras zijn beide jonge grassen van tarwe en gerst die populair zijn vanwege hun vele gezondheidsvoordelen.Tarwegras wordt gekweekt uit de kiemen van tarweplanten (Triticum aestivum). Gerstegras wordt gekweekt uit de jonge scheuten van gerstplanten (Hordeum vulgare).

Beide grassen zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen, antioxidanten en chlorofyl. Tarwegras bevat iets hogere niveaus van vitamine A, C en E, evenals ijzer, kalium en aminozuren. Gerstegras heeft de neiging om hogere niveaus van calcium en vitamine B1, B2, B6 en B12 te bevatten.

Tarwegras heeft over het algemeen een wat mildere smaak dan gerstegras. Sommigen beschrijven het als zoeter en minder bitter. Gerstegras heeft vaak een meer uitgesproken smaak, die soms als bitter kan worden ervaren. Tips om de smaak wat zoeter te maken: voeg banaan en/of dadel toe.

Ons poeder is rijk aan vitamine A, C, E, K en B vitamine B1, B2 en B6 en rijk aan mineralen calcium, magnesium en ijzer.

Nog even alle voordelen op een rijtje:

Eiwitten: Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en reparatie van weefsels in het lichaam, inclusief spieren, botten en huid. Ze helpen ook bij het aanmaken van enzymen en hormonen, en kunnen helpen bij het behoud van een gezond immuunsysteem.

Vitaminen: Vitaminen spelen verschillende rollen in het lichaam. Bijvoorbeeld, vitamine A is belangrijk voor de gezondheid van de ogen en de huid, vitamine C is een antioxidant die helpt bij het bestrijden van vrije radicalen en ondersteunt het immuunsysteem, en B-vitaminen zijn essentieel voor energieproductie en zenuwfunctie.

Mineralen: Mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en kalium zijn cruciaal voor verschillende lichaamsfuncties. Ze spelen een rol bij de vorming van botten en tanden, spiercontractie, zenuwtransmissie en het handhaven van een gezonde pH-balans in het lichaam.

Antioxidanten: Antioxidanten helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam, die schadelijk kunnen zijn en cellulaire schade kunnen veroorzaken. Door het verminderen van oxidatieve stress kunnen antioxidanten helpen bij het verminderen van het risico op chronische ziekten en verouderingseffecten.

Chlorofyl: Chlorofyl is het groene pigment dat verantwoordelijk is voor de fotosynthese in planten. Het wordt ook wel “het bloed van planten” genoemd vanwege de gelijkenis met hemoglobine in het menselijk bloed. Chlorofyl kan helpen bij het ontgiften van het lichaam, het stimuleren van de aanmaak van rode bloedcellen en het verbeteren van de zuurstofopname.


Een tekort aan essentiële voedingsstoffen kan verschillende symptomen en gezondheidsproblemen veroorzaken:

Eiwitten: Een tekort aan eiwitten kan leiden tot symptomen zoals spierzwakte, vermoeidheid, haaruitval, trage wondgenezing, verminderde immuniteit en vertraagde groei bij kinderen.

Vitamine A-tekort kan leiden tot nachtblindheid, droge ogen, droge huid en een verzwakt immuunsysteem. Vitamine B-tekorten (bijvoorbeeld B12, foliumzuur) kunnen symptomen veroorzaken zoals vermoeidheid, bloedarmoede, geheugenproblemen, tintelingen in handen en voeten, en stemmingsstoornissen. Vitamine C-tekort kan leiden tot vermoeidheid, verzwakte immuniteit, langzame wondgenezing, bloedend tandvlees en spierzwakte. Vitamine D-tekort kan leiden tot botpijn, spierzwakte, vermoeidheid, depressie en een verhoogd risico op osteoporose. Vitamine E-tekort kan leiden tot spierzwakte, verminderd gezichtsvermogen, vermoeidheid en een verminderde weerstand tegen infecties.

Mineralen: IJzertekort kan leiden tot bloedarmoede, vermoeidheid, zwakte, duizeligheid, bleke huid en broze nagels. Magnesiumtekort kan leiden tot spierkrampen en -spasmen, vermoeidheid, hoofdpijn, angst en slaapproblemen. Kaliumtekort kan leiden tot spierzwakte, krampen, vermoeidheid, constipatie en hartritmestoornissen.

Een tekort aan antioxidanten kan bijdragen aan een verhoogde gevoeligheid voor oxidatieve stress, wat kan leiden tot celbeschadiging, ontsteking en een verhoogd risico op chronische ziekten.

Leave a Comment