Daily Green Blend

Spirulina & Chlorella, Tarwe gras

1 van mijn favoriete blends binnen Awaken: Daily Green blend met chlorella, spirulina, tarwegras. Toegegeven! Aan de smaak moet je wellicht wat wennen. Combineer met bijv banaan en you’ll love it! Deze keer ga ik je alles vertellen over dit mooie daily green blend. Te beginnen met Spirulina en de vele gezondheidsvoordelen die deze alg brengt. Spirulina is een superfood dat de laatste jaren steeds populairder is geworden vanwege de vele positieve eigenschappen. Deze blauwgroene algen bevatten een indrukwekkende hoeveelheid voedingsstoffen en bieden tal van voordelen voor onze gezondheid.

Waarom onze Daily Green Blend?

1. Rijk aan voedingsstoffen: Spirulina zit boordevol voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B, ijzer, magnesium en essentiële vetzuren. Het is een geweldige bron van plantaardige eiwitten en bevat alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft.

2. Versterkt het immuunsysteem: Spirulina heeft immunomodulerende eigenschappen, wat betekent dat het ons immuunsysteem kan versterken. Het stimuleert de productie van antilichamen en witte bloedcellen, waardoor ons lichaam beter in staat is om infecties en ziektes te bestrijden.

3. Ontstekingsremmend: Studies hebben aangetoond dat het regelmatig consumeren van spirulina kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan gunstig zijn voor mensen met chronische ontstekingsziekten, zoals reumatoïde artritis.

4. Antioxidant: Spirulina bevat een krachtig antioxidant genaamd fycocyanine, dat helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen in ons lichaam. Dit kan helpen bij het verminderen van oxidatieve stress en het beschermen van onze cellen tegen schade.

5. Verbetert de spijsvertering: Het hoge vezelgehalte van spirulina kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde darmflora. Het kan ook helpen bij het verminderen van spijsverteringsproblemen, zoals een opgeblazen gevoel en constipatie.

6. Verhoogt de energie: Spirulina kan helpen bij het verhogen van de energieniveaus. Het bevat een unieke combinatie van voedingsstoffen die ons lichaam kunnen voorzien van langdurige energie, zonder de negatieve effecten van cafeïne.

7. Ondersteunt hartgezondheid: Spirulina kan bijdragen aan een gezond hart- en vaatstelsel. Het kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van de oxidatieve stress op het hart.

Chlorella!
De Groene Krachtpatser voor een Gezonder Leven

Chlorella is een groene, eencellige zoetwateralg die boordevol voedingsstoffen zit en een scala aan positieve effecten op ons lichaam kan hebben. Een van de belangrijkste kenmerken van chlorella is het hoge gehalte aan chlorofyl. Chlorofyl is het pigment dat planten hun groene kleur geeft en heeft veel gezondheidsvoordelen. Het helpt ons lichaam bij het ontgiften door het binden van gifstoffen en zware metalen, zoals kwik en lood, en deze veilig uit ons lichaam te verwijderen.

Chlorella is ook een geweldige bron van eiwitten. Het bevat alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft om spierweefsel op te bouwen en te herstellen. Dit maakt het een perfecte aanvulling op diëten voor veganisten en vegetariërs, die soms moeite hebben om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Naast het hoge eiwitgehalte is chlorella rijk aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine B12, ijzer en magnesium. Het kan helpen bij het verhogen van de energieniveaus, het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. Door de aanwezigheid van antioxidanten kan chlorella ook bijdragen aan het vertragen van het verouderingsproces en het beschermen van de cellen tegen schade door vrije radicalen.

Naast Spirulina en Chlorella vind je ook Tarwe- en Gerstegras in ons blend.

Tarwegras, ook wel bekend als wheatgrass in het Engels, is een jonge tarweplant die geoogst wordt voordat het graan zich ontwikkelt. Het wordt gebruikt als voedingssupplement vanwege de grote hoeveelheid voedingsstoffen die het bevat, waaronder vitaminen, mineralen, antioxidanten en chlorofyl. Mensen die allergisch zijn voor tarwe of gluten intolerant zijn moeten voorzichtig zijn bij het consumeren van tarwegras, omdat het afkomstig is van tarwe.

Gerstegras is een soort gras dat afkomstig is van de jonge scheuten van de gerstplant (Hordeum vulgare). Het wordt vaak gebruikt als voedingssupplement vanwege de hoge voedingswaarde. Gerstegras zit vol met vitaminen, mineralen, antioxidanten en enzymen, waardoor het als een superfood wordt beschouwd.

Daily Green Blend smoothy:

1 banaan
Stukjes mango
Flinke eetlepel Green Blend
Schepje Rozenpoeder
Blauwe bessen
Rauwe honing van de imker
Rijstmelk

Alles lekker in je mixer en genieten maar!

Deze Smoothy verwijderd zware metalen uit het lichaam mbv spirulina, tarwegras, chlorella etc. Een mix van Chlorella, Spirulina, Tarwegras en Gerstegras. 100% organic, natuurlijk, premium kwaliteit. De krachtigste superfoods. Ontgiftend, voor gewichtsbeheersing, meer energie en ter ondersteuning van je immuunsysteem.

Leave a Comment