Meal Preppin’

zo kosten gezonde ontbijtjes geen tijd

Voor mij geen bruine boterham met kaas in de ochtend, ik gedij al heel wat jaartjes op mijn dagelijkse groene smoothy met onze Daily Green Blend, het is een vast ritueel elke morgen. Veelal maken we onszelf wijs dat we geen tijd hebben voor een gezond ontbijtje. Daar is een oplossing voor: meal preppen. Kies 1 of 2 dagen in de week uit om je gezonde ontbijtje(s) klaar te maken. Heel veel ontbijtjes kan je prima van te voren klaar maken en kosten maar een paar minuten werk. In deze blog geven we je inspiratie om te kiezen voor een heerlijk, voedend en gezond ontbijtje. Volg vooral ook je eigen intuïtie en fantasie, dan zul je merken dat je het steeds leuker gaat vinden ????
De moderne vorm van mealprepping is ontstaan ​​in de afgelopen decennia als reactie op de drukte van het moderne leven. Mensen hebben steeds minder tijd om dagelijks maaltijden te bereiden, maar willen nog steeds gezond eten. Mealprepping biedt een oplossing door maaltijden voor te bereiden in bulk, ze te portioneren en te bewaren voor toekomstig gebruik. Dit kan tijd besparen, kosten verlagen en gezonde eetgewoonten bevorderen.

Maar wist je dat de geschiedenis van mealprepping terug gaat tot de vroegste menselijke beschavingen, waar mensen afhankelijk waren van het verzamelen, jagen en bewaren van voedsel om te overleven. In de prehistorie verzamelden en bewaarden mensen voedsel om zich voor te bereiden op schaarste. Ze ontwikkelden conserveringstechnieken zoals drogen en fermenteren. Oude beschavingen namen voedzaam voedsel mee op lange reizen en expedities, zoals gedroogd vlees en geconserveerd fruit. 

Kijk hieronder verder voor heerlijke, eenvoudige receptjes. Welke Awaken by Nature producten zijn uitermate geschikt voor je mealprep inspiratie?
Awaken by Nature Pure Cacao
Awaken by Nature Cacao Nibs
Awaken by Nature Non Coffee Blend
Awaken by Nature Rozenpoeder

Overnight Oats
Ingrediënten voor 1 portie (tip: maak meerdere porties, bijv. voor 3 dagen):
* 2 kopjes havermout (ongekookt)
* 4 kopjes water of (plantaardige) melk
* Zoetstoffen zoals: honing, ahornsiroop, agavesiroop of stukjes dadel
* Toppings zoals:
Awaken by Nature cacao nibs,
Awaken by Nature rozenpoeder,
vers fruit, gedroogd fruit, noten en zaden, granola, kokosvlokken, pindakaas of amandelboter, yoghurt, kaneel of andere specerijen

Nodig: kleine jampotjes of weckpotjes

Instructies:
• Breng het water of de melk aan de kook in een grote pan.
• Voeg de havermout toe aan het kokende water of melk en roer goed.
• Verminder het vuur tot middelhoog en laat de havermout ongeveer 5-7 minuten sudderen, regelmatig roerend, tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
• Haal de pan van het vuur en laat de havermout afkoelen.
• Verdeel de gekookte havermout gelijkmatig over individuele herbruikbare potjes.
• Voeg optionele zoetstoffen en toppings toe aan elke container naar smaak.
• Sluit de potjes goed af en bewaar ze in de koelkast.
• Wanneer je klaar bent om te eten, verwarm de gewenste portie havermout in de magnetron of serveer het koud, afhankelijk van je voorkeur.

Door havermout in bulk te bereiden en te bewaren, kun je snel en gemakkelijk een gezond ontbijt of snack hebben, zonder veel tijd te besteden aan het koken elke ochtend. Bovendien kun je variëren met verschillende toppings en zoetstoffen om het interessant en lekker te houden!

Choco Mousse
Ingrediënten voor 1 portie (tip: maak meerdere porties, bijv. voor 3 dagen):
* Avocado
* Banaan
Awaken by Nature Pure Cacao
* En/of
Awaken by Nature Non Coffee blend met MACA
* Topping: vers fruit, Awaken by Nature Cacao Nibs en/of Rozenpoeder

Instructies:
Neem een avocado en doe het vlees van de avocado in een schaal of pot, voeg daar 1 banaan aan toe en flinke theelepel cacao poeder en eventueel wat van de non coffee blend. Haal de staafmixer erdoor en je hebt een heerlijk gezond chocolade ontbijtje. De cacao en de non coffee blend zorgen voor een extra energie boost. Het is een verzadigend ontbijtje dus je zou hier prima 2 dagen mee kunnen doen.

Avocado’s zijn een uitstekende bron van verschillende voedingsstoffen en bieden diverse gezondheidsvoordelen: gezonde vetten, vezels, vitaminen en mineralen, antioxidanten, ontstekingsremmende eigenschappen.

Leave a Comment