Shatavari

Feminine Blend
Queen of Herbs: Shatavari

Kenmerken:

  • Mix van Shatavari en Ceylon kaneel
  • 100% organic, natuurlijk, premium kwaliteit
  • Krachtige kruiden die de vrouwelijke cyclus ondersteunen
  • Ontstekingswerend
  • Ondersteund bij menstruatie en menopauze klachten
  • Bevordert de melkvorming tijdens en na de zwangerschap

Awaken by Nature Feminine Blend voordelen:

  • Shatavarinatuurlijke ginseng voor vrouwen.
  • Ceylon Cinnamon: verwarmende specerij voor een gezonde glucose- en vetstofwisseling.

Specificaties

  • Een mix van Shatavari en Ceylon kaneel
  • 100% natuurlijk – veganistisch – glutenvrij – non GMO – niet bewerkt – geen toevoegingen – onbespoten

Shatavari, bekend als de ‘Queen of Herbs’, helpt de natuurlijke hormooncycli te ondersteunen en is een belangrijke plant binnen de Ayurveda. Deze Organic Shatavari Feminine blend is een in het wild geoogst adaptogeen voor vrouwen van alle leeftijden. Shatavari heeft een ontstekingsremmende en versterkende werking op de eierstokken en de baarmoeder. Het poeder wordt toegepast bij onvruchtbaarheid, menstruatie en menopauze klachten. Tijdens de zwangerschap werkt het toniserend, na de zwangerschap bevordert het de melkvorming.

Gebruik deze blend ter ondersteuning van menstruatieklachten, overgangsklachten, om melkvorming te bevorderen tijdens en na je zwangerschap. Voeg 1 à 2 theelepels toe aan je smoothie in de ochtend: de smaak is heel erg zacht, combineer bijvoorbeeld met zoet fruit als banaan, framboos etc. Deze blend is mooi te combineren met onze Rozenpoeder of aan te vullen met Reishi “Queen of Mushrooms”.

Klein overzicht:

Shatavari, ook bekend als Asparagus racemosus, is een plant die veel wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen, vooral voor vrouwen.

Shatavari wordt beschouwd als een adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam helpt om zich aan te passen aan stress. Het speelt ook een belangrijke rol bij het reguleren van de hormonale balans bij vrouwen. Dit komt doordat shatavari rijk is aan fyto-oestrogenen, die vergelijkbare effecten in het lichaam hebben als oestrogeen.

Veel vrouwen ervaren ongemakken tijdens verschillende fasen van hun leven, zoals menstruatieklachten, premenstrueel syndroom (PMS), menopauze symptomen en postmenopauzale gezondheidsproblemen. Shatavari kan helpen bij het verminderen van deze symptomen door de hormonale balans te verbeteren. Het kan helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus, het verminderen van krampen, het verlichten van PMS-symptomen zoals stemmingswisselingen en het verminderen van opvliegers en nachtelijk zweten tijdens de menopauze.

Daarnaast heeft shatavari ook ontstekingsremmende en immuunstimulerende eigenschappen. Het kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen in het vrouwelijk lichaam. Dit kan nuttig zijn bij het voorkomen en behandelen van aandoeningen zoals urineweginfecties, baarmoeder- en eierstokproblemen.

NIEUWE MAAN:

Voor de vrouw betekent dat een naar binnen gekeerde periode van bezinning en reflectie. Het licht van de maan is letterlijk gedimd en dat maakt dat we worden uitgenodigd zelf ook wat minder naar buiten te shinen ✨ Ik pas mijn voeding aan op de fases naar behoefte. Zo zal ik niet snel Lions Mane gebruiken in deze fase. Lions mane is meer yang en geeft energie. Ik gebruik nu liever de Reishi (yin) welke ontspannend werkt en zorgt voor een goede nachtrust. 

Rozenpoeder gebruik ik eigenlijk dagelijks en doe ik overal in ? want het is zoooo lekker en verzachtend. De fase van de nieuwe maan is verbonden aan de menstruatie fase van de vrouw. Ik hoor vaak veel klachten bij vrouwen die menstrueren tijdens de nieuwe maan en daarom gebruik ik graag onze Feminine Blend met Shatavari erin. 

Shatavari, de Indiase asperge (Asparagus racemosus), is een van de bekendste ayurvedische kruiden die van oudsher in ayurveda wordt toegepast. Binnen ayurveda wordt het beschouwd als een verjongend kruid met tal van ondersteunende eigenschappen voor het welzijn, met name voor vrouwen.

De naam shatavari betekent ‘zij die 100 echtgenoten heeft’. Het is ook bekend als de koningin der kruiden en helpt bij het reguleren van de Vata- en Pitta-dosha in het lichaam. Wordt ook wel ‘ginseng voor vrouwen’ genoemd. 

Waar ashwagandha (oa in onze Ayurvedic Blend) gezien kan worden als de mannelijke Yang is shatavari te categoriseren als de vrouwelijke Yin. Ter ondersteuning van ongemakken rondom de menstruatie is het beste vrouwenkruid te allen tijde shatavari. Vooral vanwege de werking op de vrouwelijke, rustende energie.

Leave a Comment