Cacao Ceremony

Ancient & Sacred tradition
PURE CACAO POWDER

Voordelen*:
• 100% Pure Cacao, natuurlijk, premium kwaliteit
• Beschermt de cellen tegen oxidatieve schade (vrije radicalen)
• Draagt bij aan de normale werking van hart en bloedvaten

Ontvang een mini e-book bij je bestelling voor onze “raw cacao ceremonie”

Theobroma cacao betekent “voedsel van de goden” en zo wordt het al eeuwenlang ceremonieel ingezet door de Inca’s en de Maya’s. Ons cacaopoeder is 100% zuiver en fijn in smaak. Voor dit krachtige poeder gebruiken we uitsluitend cacaobonen van de Theobroma cacao uit Mexico. Ook wel de ‘koningin van de cacao’s genoemd door haar superieure kwaliteit. Ons poeder is van zuivere kwaliteit dus ook ceremonieel te gebruiken, uit gecontroleerde biologische landbouw, 100% natuurlijk en zonder additieven.

Cacao zit ook boordevol ijzer en magnesium. En, wist je dat cacao 40x meer antioxidanten bevat dan bosbessen? Cacao is ook een van de hoogste plantaardige bronnen van magnesium en calcium. Cacao ondersteunt een gezonde bloedcirculatie, spelen een belangrijke rol in het cardiovasculair systeem en ondersteunen de afgifte van voedingsstoffen naar de spieren. De door de EU goedgekeurde gezondheidsclaim zegt: “Flavanolen uit Cacao helpen de elasticiteit van de bloedvaten te bewaren wat bijdraagt aan een normale bloedcirculatie.”

De smaak is niet te vergelijken met chocolade omdat er geen suikers aan toegevoegd zijn. Gebruik een theelepeltje Cacao door je smoothie, yogurt als superfood icm een drupje honing om het geheel wat zoeter te maken. Of maak er een heerlijk drankje van boordevol serotonine om jezelf te boosten met happy hormones: los ongeveer 3 theelepels op in warm water of (plantaardige) melk. Ceremonieel gebruik: 35 gram oplossen in water of (plantaardige) melk. Ontvang een mini e-book bij je bestelling voor een Cacao ceremonie. En bonus pleasure points: voeg onze ROZENPOEDER toe voor extra vlinders in je hart!

Speciaal voor Retreat en Ceremonie organisatoren hebben wij onze Retreat Pack ontwikkeld.
Inhoud Netto gewicht 1250 gram (ruim 35x ceremoniële dosis)

We hebben een prachtige Spotify Playlist samengesteld om helemaal in de sfeer te komen van jouw eigen ceremonie.

CACAO CEREMONIE, HOE WERKT HET?

Een cacao ceremonie is een spiritueel ritueel waarbij cacao wordt gebruikt als een hulpmiddel om diepere verbinding te maken met jezelf, anderen en het universum. Cacao wordt al eeuwenlang gebruikt door inheemse volkeren in Midden- en Zuid-Amerika vanwege de helende eigenschappen en het vermogen om het hart te openen.

Tijdens een cacao ceremonie wordt er een speciale cacaodrank bereid met pure, rauwe cacaopoeder en andere natuurlijke ingrediënten zoals kruiden en specerijen of bijvoorbeeld onze rozenpoeder. De ceremonie wordt vaak gehouden in een rustige en serene omgeving, zoals een tempel, een yoga studio of buiten in de natuur.

De deelnemers komen samen en zitten in een cirkel, waarbij ze hun intenties voor de ceremonie delen. De ceremonie wordt geleid door een ceremonieleider, die helende muziek speelt (bijvoorbeeld met onze Playlist) en begeleidende meditaties en visualisaties aanbiedt. De cacao wordt dan gedronken waarbij de deelnemers de kans krijgen om diep in zichzelf te duiken, emoties los te laten, blokkades op te ruimen en heling te ervaren.

Cacao bevat verschillende stoffen die psychologisch en fysiologisch effect hebben op het lichaam. Het stimuleert de aanmaak van endorfines en serotonine, waardoor gevoelens van geluk, liefde en verbondenheid worden versterkt. Het openen van het hart wordt vaak beschreven als een van de belangrijkste effecten van cacao tijdens een ceremonie.

De ervaring van een cacao ceremonie kan voor iedereen anders zijn. Sommigen ervaren diepe inzichten, emotionele doorbraken en transformatie, terwijl anderen zich ontspannen en in vrede voelen. Het is belangrijk om een open geest en hart te hebben tijdens de ceremonie en te vertrouwen op het proces van de cacao. Cacao ceremonies worden steeds populairder over de hele wereld als een manier om meer verbinding te maken met onszelf, anderen en de natuur. Het is een mooie gelegenheid om te vertragen, te reflecteren en in contact te komen met je innerlijke wijsheid.

Wist je trouwens dat je icm onze Blauwe Lotus ook een prachtig elixer kunt creëren?

Leave a Comment