Moederdag.

Viering van Vrouwelijkheid

Moederdag nadert; een prachtig moment om alle vrouwen, niet alleen onze moeders, maar álle vrouwen in ons leven te vieren die ons laten stralen! Of het nu je moeder, oma, zus, vriendin, mentor of buurvrouw is, elke vrouw verdient het om in de spotlight te staan. Moederdag is zoveel meer dan alleen biologisch moederschap. Het gaat om de kracht, de liefde en de steun die we elkaar geven. Dus laten we deze Moederdag gebruiken om de vrouwen om ons heen te laten weten hoeveel ze voor ons betekenen. Laten we samen een eerbetoon brengen aan de vrouwelijke energie in al haar prachtige vormen!

In deze blog delen we een heerlijk zomers mocktail recept en verhalen om elke vrouw te laten zien hoe speciaal ze is. Laten we samen dit moment vieren en de magie van vrouw-zijn omarmen. Veel leesplezier en laten we er een onvergetelijke Moederdag van maken voor alle geweldige vrouwen!
art: Shelly Sophia


In de wereld van symboliek en betekenis staat de roos al eeuwenlang centraal als een icoon van liefde, schoonheid en vrouwelijkheid. Haar geschiedenis gaat terug tot in de oudheid, waar de oude Grieken de roos verbonden met de godin van de liefde, Aphrodite, en de Romeinen met Venus.

De connectie tussen de roos en de godin van de liefde, Aphrodite, komt voort uit de oude Griekse mythologie. Aphrodite, de Griekse godin van liefde, schoonheid en vruchtbaarheid, had een aantal symbolen die met haar werden geassocieerd, waaronder de roos. Volgens de legende ontstond de roos uit het bloed van Adonis, de geliefde van Aphrodite, nadat hij was gedood door een everzwijn. De bloeddruppels die uit zijn lichaam vielen, veranderden in prachtige rode rozen. Deze legende symboliseert de verbinding tussen liefde, passie en de schoonheid van de roos. Door deze associaties werd de roos een symbool van liefde en schoonheid, en werd het al snel een passend attribuut voor Aphrodite, die in de Romeinse mythologie als Venus werd vereerd. Deze symboliek heeft de tijd doorstaan en blijft tot op de dag van vandaag resoneren in kunst, literatuur en cultuur.


In de oudheid werden rozen gebruikt voor hun geurige eigenschappen in parfums en oliën. De oude Grieken en Romeinen maakten parfums en oliën van rozenblaadjes en gebruikten ze in baden en massages. Deze geurige oliën werden ook gebruikt tijdens religieuze ceremonies en rituelen als een symbool van zuivering en liefde. De aristocratie en royalty gebruikten rozenwater en rozenolie in overvloed, niet alleen als parfum, maar ook als een symbool van hun welvaart en verfijning.

Rozenwater, een destillaat van rozenblaadjes, werd populair als parfum en werd ook toegevoegd aan eten en drinken als smaakmaker. Onze rozenpoeder is uitermate geschikt voor je drankjes, yoghurt, koekjes enz. Rozenblaadjes werden ook in zakjes gestopt om geuren af ​​te weren en kamers op te frissen. Om dit effect na te bootsen hebben wij een heerlijke aura/room spray ontwikkelt.


Love Spray
Etherische rozen-, lavendel- en kamilleolie.

Elke essentiële olie heeft zijn eigen specifieke frequentie, die wordt bepaald door de energetische eigenschappen van de plant of bloem waaruit de olie is gewonnen. Essentiële rozenolie staat bekend om zijn hoge frequentie en wordt vaak beschouwd als een van de oliën met de hoogste vibratie. Het staat bekend om zijn helende en harmoniserende eigenschappen op fysiek, emotioneel en energetisch niveau. Op emotioneel niveau staat rozenolie bekend om zijn vermogen om gevoelens van liefde, compassie en vreugde te bevorderen. Het kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie, en helpt het hartchakra te openen en emotioneel evenwicht te bevorderen.

Rose Mocktail

2 theelepels rozenpoeder
1/4 kopje warm water
1/4 kopje versgeperst citroensap
2 eetlepels agavesiroop of honing (of naar smaak)
1 kopje bruisend water
Ijsblokjes
bramen en takje rozemarijn 
Verse rozenblaadjes ter decoratie (optioneel)

• Meng het rozenpoeder met het warme water in een kommetje en roer goed tot het rozenpoeder is opgelost. Laat het mengsel afkoelen.
• In een shaker of grote glazen kan, combineer het afgekoelde rozenwatermengsel, versgeperst citroensap en agavesiroop (of honing).
• Voeg ijsblokjes toe aan de shaker of het glas.
• Schud krachtig (als je een shaker gebruikt) of roer goed om de ingrediënten te mengen.
• Giet de mix in een glas gevuld met ijsblokjes.
• Voeg het bruisend water toe aan het glas en roer voorzichtig om te mengen.
• Voeg de bramen toe en het takje rozemarijn.
• Garneer met een paar verse rozenblaadjes bovenop voor een extra vleugje elegantie.

Serveer de rozenlimonade mocktail direct en geniet van de verfrissende smaak! Deze mocktail is perfect voor warme dagen en voegt een vleugje luxe toe met het heerlijke aroma van rozen.

A BUNDLE OF: LOVE

Met recht een pakket vol liefde voor jezelf of voor de vrouw die jij in het liefdevolle zonnetje wilt zetten. Met deze ‘Awaken by Nature bundel’ bieden we je heerlijke momentjes van Selfcare in 1 prachtig pakket. 

Creëer je eigen Love Ritueel met deze bijzondere producten:
Rozenpoeder • Love Blend • Love spray • Cacao

Boekentips

“Women Who Run with the Wolves” door Clarissa Pinkola Estés
Clarissa Pinkola Estés onderzoekt in dit boek archetypische verhalen en mythes van over de hele wereld om de wilde, intuïtieve aard van vrouwen te onthullen. Het moedigt vrouwen aan om hun innerlijke kracht te herontdekken, hun eigen verhaal te omarmen en hun unieke pad te volgen.

“De ontembare vrouw”door Clarissa Pinkola Estés
‘De ontembare vrouw’ van Jungiaans psychoanalyticus Clarissa Pinkola Estes is al jaren een onmisbaar werk voor iedere sterke vrouw. In de bestseller komen allerlei bekende sprookjes, mythen en verhalen uit de hele wereld voor, die door Estes onder de loep worden gelegd. Haarfijn legt ze de diepere betekenissen uit, omschrijft ze archetypen en boezemt ze wereldwijd vrouwen moed in. ‘De ontembare vrouw’ beschrijft de krachtige drijfveer die iedere vrouw bezit.

De verboden vrouw spreekt door Pamela Kribben
‘De verboden vrouw spreekt’ channelt Pamela Kribbe de verhalen van een verboden vrouw uit het verleden: Maria Magdalena. Volgens eeuwenoude traditie was zij een wilde vrouw die door Jezus bevrijd moest worden van haar zonden. In de channelings komt Maria Magdalena over als een krachtige en tegelijkertijd liefdevolle vrouw; soms direct en confronterend, soms mild en vol begrip voor onze menselijk emoties.

Inwijding Priesteres in Egypte door Elisabeth Haich
‘Inwijding’ begint met de jeugd van Elisabeth Haich; een tijd waarin ze zich eenzaam en onbegrepen voelt, maar ook al in contact staat met een andere wereld. Dit contact zet zich voort als zij volwassen wordt, gaat studeren en uiteindelijk trouwt en kinderen krijgt. Haar leven lang is Elisabeth op zoek naar een verklaring voor het leven op aarde. Ze is overtuigd van een diepere zin achter de schijnbaar eindeloze keten van geboorte en dood, hoe onverklaarbaar dat ook mag lijken.

Ik. Maria Magdalena door Geert Kimpen
Maria Magdalena is vastbesloten Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld. Tot ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid die Jezus in zijn kracht had gezet. Zal ze erin slagen haar stem te laten horen in een vijandige wereld die geen interesse heeft in wat vrouwen te vertellen hebben? Zal ze durven om te gaan staan voor de kracht van vrouwelijke seksualiteit? Zal ze hem kunnen blijven liefhebben zonder zichzelf te verloochenen? Zal ze een manier vinden om ondanks alle tegenstand ervoor te zorgen dat men ook 2000 jaar later haar niet vergeten zal?

Leave a Comment