OESTROGENEN en onze FEMININE BLEND

Hoe Shatavari kan helpen bij oestrogeen gerelateerde klachten

Onlangs kreeg ik een mooie vraag over oestrogeen en de impact op het leven van de vrouw en hoe onze producten kunnen ondersteunen. In deze blog meer uitleg over dit hormoon zodat we precies weten wat het is en wat het effect is op onze hormoon huishouding. Daarnaast wil ik onze prachtige Feminine Blend onder je aandacht brengen met Shatavari en hoe dit adaptogeen kan helpen ter ondersteuning van problematiek omtrent oestrogeen gerelateerde klachten.

Oestrogenen zijn hormonen die een vitale rol spelen in het vrouwelijke voortplantingssysteem. Deze krachtige chemische boodschappers worden voornamelijk geproduceerd in de eierstokken en zijn verantwoordelijk voor het reguleren van verschillende aspecten van het lichaam van een vrouw.

Oestrogenen helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus en ondersteunen de rijping en het vrijkomen van eicellen uit de eierstokken.

Oestrogeenspiegels spelen een cruciale rol in de reproductieve gezondheid van vrouwen, en naarmate vrouwen ouder worden, neemt de productie van oestrogeen af. De menopauze is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw waarin haar menstruatiecyclus stopt, meestal tussen de 45 en 55 jaar. Tijdens deze overgang nemen de oestrogeenspiegels aanzienlijk af, wat leidt tot verschillende fysieke en emotionele veranderingen.

De symptomen kunnen zijn: opvliegers, nachtelijk zweten, vaginale droogheid en verminderd seksueel verlangen. Oestrogeen speelt een rol bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en de daling van de niveaus kan plotselinge hittegolven en intens zweten veroorzaken. Bovendien kunnen verlaagde oestrogeenspiegels leiden tot vaginale droogheid, waardoor geslachtsgemeenschap ongemakkelijk of pijnlijk wordt.

Sommige vrouwen kunnen prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, angst of depressie ervaren als hun hormoonspiegels fluctueren. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle vrouwen tijdens de menopauze ernstige emotionele symptomen zullen ervaren en dat individuele ervaringen kunnen verschillen.

Kortom, oestrogenen hebben een ongelooflijke invloed op de fysiologie van een vrouw. Van de ontwikkeling van secundaire geslachtskenmerken tot reproductieve gezondheid, botdichtheid, stemmingsregulatie en cognitieve functies, deze hormonen zijn essentieel voor het welzijn van een vrouw.

Het benutten van de kracht van Shatavari in onze Feminine Blend
shatavari (Asparagus racemosus), een vereerd kruid in de Ayurvedische geneeskunde, wordt traditioneel gebruikt ter ondersteuning van de voortplantingsgezondheid bij vrouwen. Vandaag duiken we in de impact van shatavari op het balanceren van oestrogeen.

Shatavari & Oestrogeenbalans:

 1. Fyto-oestrogene activiteit:
  shatavari bevat fyto-oestrogenen, plantaardige verbindingen die de effecten van oestrogeen in het lichaam nabootsen. Deze verbindingen kunnen zich binden aan oestrogeenreceptoren en oestrogeenachtige effecten uitoefenen. Het is echter belangrijk op te merken dat de fyto-oestrogenen van shatavari veel milder worden beschouwd dan synthetische vormen, wat zorgt voor milde ondersteuning in plaats van drastische hormonale schommelingen.
 2. Hormonale regulatie:
  shatavari heeft adaptogene eigenschappen, die het lichaam helpen zich aan te passen aan stress en hormonale balans te behouden. Door het ondersteunen van het endocriene systeem kan het indirect invloed uitoefenen op de productie en het gebruik van oestrogeen, met als resultaat optimale niveaus.
 3. Ondersteuning tijdens de menopauze:
  Tijdens de menopauze dalen de oestrogeenspiegels natuurlijk. shatavari wordt vaak traditioneel gebruikt ter ondersteuning van vrouwen tijdens deze overgangsfase. Het wordt verondersteld te helpen bij het beheersen van symptomen gerelateerd aan hormonale schommelingen, zoals opvliegers, stemmingswisselingen en vaginale droogheid.
 4. Voortplantingsgezondheid:
  De voordelen van shatavari reiken verder dan de menopauze, aangezien het traditioneel wordt gebruikt ter ondersteuning van de voortplantingsgezondheid gedurende het hele leven van een vrouw. Het kan helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus, het verlichten van symptomen van premenstrueel syndroom (PMS) en het ondersteunen van vruchtbaarheid.

Je gebruikt ons blend heel eenvoudig in je smoothy, golden moon milk door een eetlepel shatavari toe te voegen. Maak het helemaal lekker met een extra theelepeltje van onze rozenpoeder! Ik maakte een mooi recept voor je zodat je meteen aan de slag kunt met onze Feminine Blend. Gebruik de code #feminineblend om 10% korting te ontvangen.


Feminine Magick Elixer
infused with gold nectar

Feminine Blend
Rozenpoeder
Amandel pasta
Rauwe honing
Mango
Rijstmelk
Blauwe bessen

1 minuutje in de blender!
Enjoy

Leave a Comment