NON COFFEE BLEND als koffievervanger

Hoe Maca & Chaga goede alternatieven zijn voor caffeine

Dit keer wil ik het graag met je hebben over koffie ☕️ ik geef toe: 1 latte in de ochtend maakt m’n dag✨ Koffie is het ultieme ochtend ritueel dat door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gekoesterd, mede vanwege zijn pittige smaak en het vermogen om de zintuigen wakker te maken. Er kleven bij hogere doseringen koffie wel wat nadelige gevolgen aan. Ik zet ze op een rijtje voor je.

1. Verstoorde slaappatronen:
Een van de belangrijkste nadelen van koffie ligt in de impact ervan op de slaap. Cafeïne, het stimulerende middel dat overvloedig in koffie voorkomt, kan de natuurlijke slaapcyclus van het lichaam verstoren. Het te laat op de dag consumeren van koffie kan leiden tot slaapstoornissen, slapeloosheid en verminderde slaapkwaliteit, wat vaak resulteert in slaperigheid overdag en een verminderde cognitieve functie.

2. Verhoogde angst en rusteloosheid:
Hoewel koffie bekend staat om zijn vermogen om ons een mentale boost te geven, kan overmatige consumptie het tegenovergestelde effect hebben. Cafeïne stimuleert de productie van adrenaline, wat bij sommige mensen leidt tot verhoogde gevoelens van angst, rusteloosheid en zelfs paniekaanvallen. Degenen die al vatbaar zijn voor angststoornissen of gevoeligheid voor stimulerende middelen moeten voorzichtig zijn bij het nuttigen van koffie.

3. Spijsverteringsproblemen:
Voor sommigen kan de ochtendschok van koffie snel uitmonden in een ongemakkelijke beproeving. De hoge zuurgraad van koffie kan de maagwand irriteren, wat leidt tot een reeks spijsverteringsproblemen, variërend van zure reflux en brandend maagzuur.

4. Afhankelijkheid en terugtrekking:
Regelmatige koffieconsumptie kan leiden tot cafeïneafhankelijkheid. Bij langdurig gebruik begint het lichaam zich aan te passen, waardoor grotere doses cafeïne nodig zijn om dezelfde effecten te bereiken. Deze afhankelijkheid kan resulteren in ontwenningsverschijnselen van cafeïne, waaronder vermoeidheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid en concentratieproblemen.

Non Coffee Blend
Wij hebben een kwalitatief alternatief voor je dagelijkse bakkie ☕️ namelijk onze Non-Coffee blend met boosters als Chaga en Maca! Overige ingrediënten:, Cacao, Açai, Ceylon Kaneel en Lucuma.

MACA in onze Non-Coffee Blend:
Maca, vaak Peruaanse ginseng genoemd, is de afgelopen jaren populair geworden vanwege de talrijke gezondheidsvoordelen. Deze knolgewas, afkomstig uit het Andesgebergte in Peru, staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen en biedt een natuurlijke manier om het algehele welzijn te ondersteunen. Van het verhogen van het energieniveau tot het verbeteren van de vruchtbaarheid.

 1. Verhoogde energie en uithoudingsvermogen:
  Maca staat bekend om zijn vermogen om op natuurlijke wijze het energieniveau te verhogen. Het bevat adaptogenen, die het lichaam helpen zich aan te passen aan stress en de hele dag aanhoudende fysieke en mentale energie bevorderen. Het opnemen van Maca in je dieet kan met name gunstig zijn voor atleten, mensen die last hebben van vermoeidheid of mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke opkikker zonder de kriebels die vaak met cafeïne gepaard gaan.
 2. Hormonale balans en stemmingsverbetering:
  Een van de opvallende voordelen van Maca is de invloed ervan op hormonen. Het kan het hormonale evenwicht bij zowel mannen als vrouwen ondersteunen, de menstruatiecyclus helpen reguleren, de symptomen van de menopauze verlichten en de vruchtbaarheid verbeteren. Bovendien is aangetoond dat maca stemmingsverbeterende eigenschappen heeft, en sommige onderzoeken suggereren dat het de symptomen van depressie en angst kan helpen verminderen.
 3. Verbeterde seksuele functie:
  Maca wordt al lang in verband gebracht met zijn lustopwekkende eigenschappen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om het libido te verbeteren en de seksuele functie bij zowel mannen als vrouwen te verbeteren. Veel gebruikers melden een toename van het seksuele verlangen, een verbeterd uithoudingsvermogen en verminderde symptomen van seksuele disfunctie.
 4. Verbeterde cognitieve functie:
  Maca kan ook de cognitieve functie en het geheugen stimuleren. Sommige onderzoeken suggereren dat de adaptogene eigenschappen van maca de gezondheid van de hersenen kunnen ondersteunen door mentale vermoeidheid te verminderen, de focus te vergroten en de algehele cognitieve prestaties te verbeteren. Het opnemen van maca in je dagelijkse routine kan helpen bij de concentratie, productiviteit en mentale helderheid.
 5. Voedingsboost:
  Maca is een superfood met veel voedingsstoffen, boordevol essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten. Het bevat een goede hoeveelheid vezels, vitamine C, ijzer, calcium en kalium. Het toevoegen van macapoeder of -extract aan je dieet kan helpen je inname van voedingsstoffen aan te vullen en de algehele gezondheid, immuunfunctie en vitaliteit te ondersteunen.–

CHAGA in onze NON-COFFEE BLEND en in onze CAPSULES:
Verscholen in de dichte bossen van de noordelijke streken wordt de magische paddenstoel Chaga al eeuwenlang vereerd vanwege zijn opmerkelijke gezondheidsvoordelen. Als voedingsrijk adaptogeen biedt Chaga een breed scala aan positieve effecten die bijdragen aan het algehele welzijn.

 1. Ondersteuning van het immuunsysteem:
  Chaga zit boordevol immuunversterkende eigenschappen. De hoge concentratie antioxidanten helpt de verdediging van het lichaam tegen schadelijke ziekteverwekkers en vrije radicalen te versterken. Regelmatige consumptie van Chaga kan de aanmaak van witte bloedcellen stimuleren, de immuunreacties versterken en het risico op infecties verminderen, waardoor het een ideale bondgenoot is tijdens griepseizoenen of bij het bestrijden van ziekten.
 2. Ontstekingsremmende eigenschappen:
  De ontstekingsremmende eigenschappen van Chaga maken het tot een gewild natuurlijk middel tegen tal van kwalen. Het bevat krachtige triterpenen en betulinezuur, waarvan is vastgesteld dat ze ontstekingen verminderen en symptomen verlichten die gepaard gaan met chronische aandoeningen zoals artritis.
 3. Antioxidant-krachtpatser:
  Als een van de meest antioxidantrijke stoffen ter wereld helpt Chaga onze cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. De aanwezigheid van melanine, polysachariden en andere bioactieve stoffen in Chaga draagt bij aan de krachtige antioxiderende werking. Door vrije radicalen te neutraliseren, kan Chaga veroudering vertragen, de gezondheid van de huid verbeteren, cellulaire regeneratie bevorderen.
 4. Verbeterde energie en verminderde vermoeidheid:
  Chaga wordt al lang gebruikt als een natuurlijke energiebooster en vermoeidheidsbestrijder. De adaptogene eigenschappen helpen het lichaam zich aan te passen aan stress en bestrijden fysieke en mentale uitputting. Regelmatige consumptie van Chaga kan helpen de vitaliteit te herstellen, het uithoudingsvermogen te vergroten en gedurende de dag een evenwichtig energieniveau te bevorderen.
 5. Spijsverteringsgezondheid en darmondersteuning:
  Chaga heeft een al lang bestaande reputatie als het gaat om het bevorderen van de spijsvertering. Het hoge vezelgehalte helpt de stoelgang te reguleren, een gezonde spijsvertering te bevorderen en veel voorkomende maag-darmproblemen zoals een opgeblazen gevoel en obstipatie te verlichten. De prebiotische eigenschappen van Chaga ondersteunen ook de groei van nuttige darmbacteriën, wat bijdraagt aan een gezond darmmicrobioom.
 6. Mentale helderheid en emotioneel welzijn:
  De adaptogene eigenschappen van Chaga breiden hun voordelen uit voor de geestelijke gezondheid. Regelmatige consumptie van Chaga wordt in verband gebracht met een grotere mentale helderheid, een betere focus en minder hersenmist. Sommige gebruikers melden ook een positieve invloed op de stemming, stressvermindering en een algeheel gevoel van kalmte. Het opnemen van Chaga in je routine kan mogelijk helpen bij het in evenwicht brengen van emoties en het ondersteunen van mentaal welzijn.

Je gebruikt ons blend heel eenvoudig in je dagelijkse ‘koffie ritueel” door 1 of 2 eetlepels Non Coffee Blend toe te voegen. Maak het helemaal lekker met een extra theelepeltje van onze rozenpoeder!

Ik maakte een mooi recept voor je zodat je meteen aan de slag kunt. Gebruik de code #awakenloyalty om 10% korting te ontvangen op onze Non Coffee Blend.


Non Coffee Ritual
infused with roses

Non Coffee Blend
Rozenpoeder
Rauwe honing
Rijstmelk
Snufje extra Kaneel

Verwarm de melk en maak alvast een klein papje met de blend en de rozenpoeder, zo voorkom je klontjes. Giet de melk eroverheen en roer wat honing erdoor. Bonus: maak met een opschuimer een heerlijk schuim en giet dit over je warme drankje, strooi wat extra kaneel over je schuim en genieten maar!
Enjoy✨

Leave a Comment