Paddenstoelen Capsules

Reishi, Chaga, Lion’s Mane

Terwijl ik deze mail naar jullie maak kijk ik uit op mijn tuin waar de bomen nog vol in hun groene blad staan en is er van de herfst nog geen spoor te bekenen. Niets is minder waar want in het bos schieten de paddenstoelen als.. nou ja, paddenstoelen uit de grond! Het is nat buiten en ik had gister ook alweer de open haard aan gestoken, dus die Herfst komt er nu toch wel degelijk aan. Ik heb in deze mail onze 3 populaire paddenstoelen extracten in capsules: Reishi, Chaga en Lion’s Mane voor je omschreven, mijn beste vrienden tijdens de koudere maanden.

Uiteraard hebben we ook losse paddenstoelen poeders, maar wat is nu precies het verschil? Ik leg het je uit: paddenstoelen poederextracten en gewone paddenstoelen poeders verschillen in hoe ze zijn gemaakt en wat ze bieden qua concentratie en effectiviteit. 

Extracten zoals in onze capsules worden geproduceerd door de actieve bestanddelen van de paddenstoel te extraheren en te concentreren. Hierdoor zijn extracten vaak zeer geconcentreerd in bioactieve stoffen zoals polysacchariden, triterpenen, en andere gezondheidsbevorderende verbindingen. Vanwege de hogere concentratie van actieve bestanddelen zijn extracten vaak potentere en effectievere opties voor specifieke gezondheidsdoeleinden. Ze kunnen snellere resultaten opleveren en vereisen vaak kleinere doseringen.

Gewone paddenstoelen poeders bevatten doorgaans het gemalen, gedroogde paddenstoelenlichaam zonder een specifieke concentratie van actieve bestanddelen. Hierdoor is het gehalte aan bioactieve stoffen meestal lager dan in extracten. Gewone paddenstoelen poeders hebben uiteraard ook vele gezondheidsvoordelen, maar ze zijn doorgaans milder in hun effecten.

Lees hieronder alle kwaliteiten en werkingen van de capsules per soort. Ik gebruik de capsules zelf intuïtief en voel wat mijn lichaam nodig heeft. Het is heel erg persoonlijk maar als ik de verschillen heel simpel voor je moet maken volg ik deze richtlijnen voor mijzelf:

Chagaals ik mijn algemene gezondheid en immuunsysteem wil ondersteunen. Chaga heeft voor mij een ondersteunende werking. 

Lion’s Mane: als ik een boost wil in energie en creatieve helderheid in mijn brein, LM is voor mij YANG en heeft een activerende werking. 

Reishi: als ik meer balans wil ervaren tussen lichaam en geest. Reishi is voor mij YIN en heeft een rustgevende werking.

Momenteel neem ik dagelijks, in de ochtend 2 capsules in met een Groene Smoothy met Daily Green Blend en indien nodig vul ik aan met 2 Aswagandha capsules. Wil je meer weten over de voordelen van Aswagandha lees dan hier mijn blog.

Chaga:
Deze bijzondere paddenstoel, wetenschappelijk bekend als Inonotus obliquus, groeit voornamelijk op berkenbomen in koude klimaten zoals Siberië, Canada, en delen van de Verenigde Staten. De Chaga paddenstoel heeft een indrukwekkende geschiedenis en wordt al eeuwenlang in traditionele geneeskunde gebruikt. Chaga paddenstoel poeder staat bekend om zijn unieke samenstelling die een schat aan gezondheidsbevorderende stoffen bevat:

Antioxidanten • Betulinic Acid ontstekingsremmende eigenschappen • Polysacchariden helpen het immuunsysteem ondersteunen en helpen bij de bestrijding van ziekten.  Vitaminen en Mineralen Chaga bevat verschillende essentiële vitaminen en mineralen, waaronder vitamine D, B-complex vitaminen, ijzer, calcium, en zink.  Adaptogenen wat betekent dat het het lichaam kan helpen zich aan te passen aan stress en homeostase bevordert.

De eigenschappen van Chaga paddenstoel poeder vertalen zich in een reeks indrukwekkende voordelen voor de gezondheid:

Immuunondersteuning: Chaga staat bekend om zijn vermogen om het immuunsysteem te versterken. De beta-glucanen in Chaga kunnen helpen bij het activeren van immuuncellen.

Antioxidante Bescherming: De antioxidanten in Chaga helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen, wat kan bijdragen aan het vertragen van het verouderingsproces.

Ontstekingsremmend: De betulinic acid in Chaga heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan nuttig zijn bij aandoeningen met een ontstekingscomponent.

Energieboost: Sommige mensen melden dat Chaga paddenstoel poeder hen helpt om vermoeidheid te verminderen en hun energieniveaus te verhogen.

Spijsverteringsgezondheid: Chaga kan de spijsvertering ondersteunen en helpen bij het behoud van een gezonde darmflora.

Lion’s Mane:
Lion’s Mane paddenstoel, ook wel bekend als Hericium erinaceus, heeft de afgelopen jaren aanzienlijke aandacht gekregen in de wereld van natuurlijke gezondheidssupplementen. Deze opvallende paddenstoel onderscheidt zich niet alleen door zijn unieke uiterlijk, maar ook door de opmerkelijke gezondheidsvoordelen die hij te bieden heeft.Lion’s Mane paddenstoel poeder wordt gewaardeerd vanwege zijn specifieke samenstelling die enkele opmerkelijke bioactieve stoffen omvat:

Hericenonen en Erinacines bevorderen de groei en het behoud van zenuwcellen en kunnen helpen bij neurologische gezondheid. Polysacchariden immuunversterkende polysacchariden, zoals beta-glucanen, die de immuniteit ondersteunen. Antioxidanten bestrijden van oxidatieve stress en het beschermen van cellen tegen schade. Adaptogeen wat betekent dat het het lichaam kan helpen omgaan met stress en homeostase kan bevorderen.

Hersengezondheid: Lion’s Mane staat bekend om zijn potentiële vermogen om de cognitieve functie te verbeteren. Het kan helpen bij geheugen, focus en het behoud van zenuwgezondheid.

Zenuwregeneratie: De hericenonen en erinacines inLion’s Mane kunnen helpen bij de groei en het herstel van zenuwcellen, wat nuttig kan zijn bij neurologische aandoeningen.

Immuunondersteuning: De beta-glucanen inLion’s Mane versterken het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter in staat is om infecties te bestrijden.

Stressvermindering: Als adaptogeen helpt Lion’s Mane het lichaam zich aan te passen aan stress, wat kan leiden tot verbeterde algehele welzijn.

Maag-darmgezondheid: Sommige studies suggereren datLion’s Mane de spijsvertering en de darmgezondheid kan ondersteunen.

Reishi:
Reishi paddenstoel, ook wel bekend als Ganoderma lucidum, is al eeuwenlang gewaardeerd in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege zijn opmerkelijke gezondheidsvoordelen. Tegenwoordig wint Reishi paddenstoel poeder aan populariteit als een natuurlijke en voedzame toevoeging aan moderne voedingssupplementen.

Polysacchariden een overvloed aan immuunversterkende polysacchariden, zoals beta-glucanen. Deze verbindingen spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van het immuunsysteem. Triterpenen een groep bioactieve stoffen met ontstekingsremmende en antioxidanteigenschappen. Deze kunnen bijdragen aan het bestrijden van ontstekingsgerelateerde aandoeningen. Ganoderic zuren helpen bij het reguleren van cholesterolgehaltes en het ondersteunen van de leverfunctie. Adaptogenen wat betekent dat het het lichaam kan helpen zich aan te passen aan stress en homeostase bevordert.

Immuunondersteuning: Reishi staat bekend om zijn vermogen om het immuunsysteem te versterken. De beta-glucanen en polysacchariden helpen het lichaam bij de bestrijding van infecties.

Stressvermindering: Als adaptogeen kan Reishi helpen de effecten van stress te verminderen en het lichaam in evenwicht te houden.

Ontstekingsremmend: De triterpenen in Reishi hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen nuttig zijn bij aandoeningen zoals artritis.

Leverondersteuning: Reishi kan helpen de leverfunctie te verbeteren en de ontgifting van het lichaam te bevorderen.

Antioxidante Bescherming: De antioxidanten in Reishi paddenstoel kunnen bijdragen aan het verminderen van oxidatieve stress en het vertragen van het verouderingsproces.

Leave a Comment